Dé workshops

Workshops en walkshops

De ruim 40 workshops worden verzorgd door o.a. Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Stichting De Verre Bergen, Platform31, OBI, Kenniswerkplaatsen en andere kennispartners. Ook de diverse gemeentelijke beleidsonderdelen (clusters) verzorgen een groot aantal workshops. Per workshop is er de tijd om echt te verbinden en de diepte in te gaan. Daarnaast zijn er diverse walkshops. Deze walkshops verbinden diverse korte presentaties op de Kennismarkt. Hier krijg je snel een veelheid van onderwerpen uit de kennisinfrastructuur gepresenteerd.

Onderdelen van de dag

Plenair: We leren luisteren en luisteren je kennis op
Kennismarkt: Zoek de kraam op waar jij kennis van wil overnemen en/ of kennis mee wil delen
Kennismatcher: Vind jij je ware kennispartner?
Workshops: Laat je inspireren door de kennis van de workshopgever
Walkshops: Laat je flitsen tijdens je bezoek aan de Kennismarkt en verzamel op diverse terreinen kennis tijdens korte presentaties bij verschillende kraampjes

Kennismatcher

Het echte verbinden start al bij het aanmelden voor het Rotterdam Kennisfestival. Je wordt hier gevraagd om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden om mee te kunnen doen aan onze, speciaal voor het festival ontwikkelde, Kennismatcher. Aan de hand van jouw antwoorden ontmoet je op de dag zelf een aantal voor jou betekenisvolle personen, waarmee je je kennisbehoefte of doelstelling van de dag kan bespreken en hopelijk hierna kan vervullen. Zo verlaat je het Rotterdam Kennisfestival met een compleet gevoel en kan je de opgedane kennis de volgende dag toepassen voor onze stad, Rotterdam! Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan ben je natuurlijk vrij om hier niet aan mee te doen en de vragen niet in te vullen bij je aanmelding voor het Rotterdam Kennisfestival.